Beglazing

Als Onderhoudsbedrijf leveren wij een compleet pakket diensten. Of het nu gaat om enkel glas of isolerende beglazing, wij bieden voor elke situatie de juiste oplossing. Elk type glas heeft zijn eigen uitstraling. We geven u graag deskundig advies wat voor u de beste toepassing is. En wij verzorgen het hele traject voor u: van aanvragen, opmeten tot plaatsen.

Isolerend glas
Ter verhoging van uw leefcomfort zijn er diverse soorten isolerende beglazing: normaal isolerend glas, HR-, HR+- en HR++-glas, waarbij HR staat voor Hoog Rendement. HR++ geeft de hoogste isolatiewaarde. Soms is het niet mogelijk om isolerend glas te plaatsen. Dan zijn voorzetramen vaak een goede oplossing om toch de koude buiten te houden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan bestaand glas-in-lood.  Bij oudere panden, waarvan u het aanzien zoveel mogelijk intact wilt laten, kunnen we oude kozijnen met vaste ramen geschikt maken voor isolerende beglazing, zonder dat dit het visuele aspect aantast. Uiteraard leveren wij ook bijpassende ventilatieroosters.
Voor alles geldt: wij bekijken ter plekke de mogelijkheden en bieden u een oplossing aan.

Een belangrijke tip voor het onderhoud van uw isolerende beglazing:
laat om de 5 jaar de kitzomen controleren door uw glasleverancier en laat de kitzomen eventueel vervangen. Dit voorkomt schade en lekkage van de ruiten.

De besparing op uw energieverbruik
Ervan uitgaande dat een gemiddelde woning ongeveer 20 m² glas heeft, zal het gebruik van HR++-glas ongeveer 600 m³ gas per jaar besparen in vergelijking met enkel glas. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het stookgedrag en het glasoppervlak. Dit is 200 m³ per jaar meer dan bij gewoon dubbel glas. Bij een gasprijs van 0,67 per m³, bespaart HR++-glas u 400 euro per jaar in vergelijking met enkel glas. (Bron: Ministerie van VROM, dossier energiebesparing)